25. apríla 2013

Purity Vision Bio Kokosový Olej - malý,,,,veľký zázrak!

25. apríla 2013


Áno,viem,čítali ste už nespočetne mnoho,dovolím si povedať prevažne pozitívnych recenzií na kokosový olejček,je veľmi dobre známy a milovaný nielen v blogovom svete :) Toho som si vedomá a možno táto recenzia nikoho ani trochu nezaujme,ale čo ak predsa a zase,mne jednoducho nedá o ňom nenapísať.
Áno,je úžasný po všetkých stránkach,,,,:)) 
Je to proste taký malý zázrak,na ktorý nedám dopustiť a kupujem si ho pravidelne,beriem si ho dokonca v malom balení so sebou na cesty,nech už idem kamkoľvek. A aj keď vlastním telové mlieka,zakaždým sa asi najradšej vraciam k nemu,prípadne to striedam.

Opis: Bio kokosový olej Purity Vision pochádza z čistej oblasti tropických ostrovov a morského pobrežia. Zrelé plody sú ručne spracovávané trdičnou metódou lisovania za studena,iba tak si olej udržiava potrebné vitamíny a antioxidačné látky.
Jedlý rastlinný tuk,jednodruhový.
Zloženie: 100% kokosový olej z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Chráňte pred priamym slnečným svetlom.Odporúčaná teplota skladovania do 20 stupňov.

Krajina pôvodu: Filipíny

Na čo je určený: Varenie,Pečenie,Masáže,Starostlivosť o pokožku
Všestranné použitie,Má lahodnú vôňu,chuť a konzistenciu,výborný na varenie,pečenie aj do studenej kuchyne,Ideálny na masáže a vyživujúcu starostlivosť o pleť,telo a vlasy,Vhodný aj pre veľmi citlivú a alergickú pokožku detí i dospelých,Intenzívne hydratuje,chráni a prirodzene regeneruje.

Je to presne tak,kupujem si tento olej už pomerne dlho a som veľmi spokojná,používam ho aj na varenie.Len pre príklad,som na ňom skúšala robiť palacinky a opečené babány,,,a výsledok? Famózny :)
Okrem toho ho asi najradšej požívam ako zábal na vlasy,nechám si ho vo vlasoch v kľude aj počas celého dňa ak môžem a následne ho riadne zmyjem šampónom,funguje ešte lepšie než akákoľvek drahá maska na vlasy,sú po ňom ľahučké,voňavé,jemné,lesklé a vyzerajú zdravšie aj sa lepšie cítim.
Čo sa tela týka,po sprche alebo kúpeli sa mažem najčastejšie ním,je síce pravda že tým,že je to olej sa vstrebáva do pokožky pomalšie ale ak ste vyšli z vane a ešte máte telo čerstvo vlhké,vysušené osuškou,vstrebe sa rýchlejšie než keď sa mažete iba tak na sucho.
Ale aj napriek tomu je neskutočne príjemný,pokožke vôbec nevadí a nezaťažuje ju.Na začiatku je trochu mastnejší ale nie príliš.
Nádherne vonia,keď sa ním natriem,moja pokožka vonia ešte dlho dlho potom a je neskutočne jemná a príjemná na dotyk a veľmi hydratovaná!

Okrem toho dávam si ho večer aj na tvár,keď idem spať,asi sa toho hrozíte ale nemusíte sa báť,neškodí ani mastnej pelti,neupcháva póry ani nič podobné. Tiež do určitej miery báni prdčasnému starnutiu. Moja pleť je zmiešaná T zóna mastná, a kedže počas dňa,sa ju snažím udržať čo najmatnejšiu,je dobré a aj zdravé,aspoň počas noci ju nechať vydýchnuť a trochu aj premastiť. Moc odporúčam,okrem toho pôsobí antibakterálne a chráni pleť aj pri spálení,takže leto sa blíži,čas dovoleniek je tu,tak ak sa náhodou nepríjemne spálite,hneď na to namažte kokosový olej,uľaví sa Vám.Ja si ho dávam na telo,aj po slabom opaľovaní.Veľmi vhodný je takisto na ekzémy alebo na veľmi suchú a citlivú pleť. Ak si ho dáte na suché miesto,okamžite ho máte jemnučké a o patách na nohách ani nehovorím :)
Jenda moja známa s ním pravidelne natiera aj svoju ročnú dcérku po kúpaní a nevie si ho vynachváliť :) Skúšala som si s ním natrieť aj zuby vraj vybieluje a bolo to príjemné,okrem toho dobre pôsobí aj na ďasná a prípadné ranky na nich. Je vhodný aj na odličovanie,viackrát som nemala po ruke odličovač na oči,kokosvý olej ho skvele zastúpil,nedráždi oči ani nič podobné a aj vodeodolná riasenka s ním ide úplne v pohode dole :D



Jeho konzistencia je pri nižšej až normálnej izbovej telplote tuhá,taká ako klasický tuk,ktorý sa v rukách pekne rozrohreje,až sa rýchlo zmení na jemný olejček. 
Pri trochu vyššej teplote je aj v dóze olejovitý. Ja kupujem konkrétne tento v predajni DM. Majú dva druhy menší asi za cca 3-4 Eurá a tento vačší 300 ml za cca 7-8 Eur.

Ak s ním máte svoje skúsenosti,napíšte mi o nich,budem veľmi rada,poprípade ak ste ho skúsili využiť aj nejako inak. Teším sa :))










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Janina0 Blog © 2014