22. júna 2015

Mint Chockolate Fantasy

22. júna 2015




Klasické chutné cupcakes zo skvelou neplnenou mentolovou čokoládou Finest Tesco ale môžete použiť samozrejme aj inú a kľudne aj mentolové bonbóny, alebo kto chce, mentolový likér či esenciu,,,,:O Čo môže spríjeminiť deň pod mrakom viac!
Podobných receptov je na internete a v rôznych kulinárskych časpopisoch veľa, no ja som konkrétne tento našla na jednej zahraničnej stránke, iba som si ho tak trošíčku obmenila a čuduj sa svete,,,,nebol to zlý nápad :)


Potrebujeme:

50 g kakaa ( najlepšie holandského )

240 ml kefíru / podmaslia

175 g hladkej múky

pol lyžičky prášku do pečiva

pol lyžičky soli

110 g obyčajného masla ( izbovej teploty )

180 g trstinového cukru

2 vajcia ( izbovej teploty )

pol ( alebo koľko Vám len chutí ) čokolády z Tesca Finest Mint poprípade inú


Krém/ Frosting:

250 g makkého syra alebo najlepšie syra Philadlphia

250 smotany na sľahanie

40 g práškového cukru

matový extrakt/likér ( ale nemusí byť )

zelené potravinárske farbivo



Postup:

Predhrejeme si rúru na cca 180 stupňov. Následne si pripravíme formu na muffiny ktorú vyložíme papierovými košíčkami. Preosejeme múku, prášok do pečiva, soľ a kakao.
V ďalšej miske dobre vyšľaháme rozpustené maslo s cukrom do peny a po jednom postupne prišľaháme vajíčka a šľaháme dostatočne dlho, pokým nám nevznikne nadýchaná hmota.
Vo vodnom kúpeli si úplne rozpustíme na drobné kúsky nakrájanú mentolovú čokoládu, ktorú následne postupne vmiešavame do hmoty. Ďalej vmiešavame striedavo podmaslie s preosiatou múčnou zmesou. Miešame dostatočne, aby bola výsledná hmota úplne jemná :)

Touto voňavou hmotou vyplníme pripravené košíčky asi do dvoch tretín, riadne pobúchame plechom o stôl ( kôly vzduchovým bublinkám ) a pečieme v rúre cca 17-19 minút, priebeh pečenia však kontrolujeme a skúšame špajdľou :) 

Krém:

Tvaroh dobre rozmixujeme s cukrom, ( kto chce aj s matovým extraktom ) a zeleným potravinárskym farbivom, intenzitu farby si riadite sami,,,:) Postupne  pridávame vyšľahanú šľahačku, až sa zmes pekne spojí dohromady a vytvorí nám hutný krém. Tým potom veľmi opatrne naplníme zdobiace vrecko a zdobíme podľa vlastnej predstavy už vychladnuté cupcakes. Na vrch môžeme použiť nasekanú čokoládu, alebo hoblinky, kvietky, perly,,,

Dobrú chuť :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Janina0 Blog © 2014